torstai 19. heinäkuuta 2012

Pihalla juhlitaan

Kolmia juhlia vietettiin kotipuutarhassa.

Takapihalle pystytettiin pari telttaa, jotka alun perin hankittiin muutama vuosi sitten 10-vuotishääjuhlia varten. Silloin niitä oli neljä - nyt oli ehjiä osia jäljellä kahteen telttaan. Koska sää suosi juhlia (nyt toisella yrittämällä, ensimmäisen kerran juhlat jouduttiin siirtämään kaatosateen takia), olivat teltat lähinnä psykologisia tilanrajaajia ja juhlaväki viihtyi ennemmin auringonpaisteeseen asetelluilla tuoli- ja pöytäryppäillä.

Lapset järjestivät juhliin pihapelejä, ja suorituspaikat olikin merkitty hienoilla kylteillä. Peleille oli alkuillasta kysyntää, kun alakouluikäisiä lapsia oli paikalla pitkälti toistakymmentä. Myöhemmin lapset siirtyivät sisälle katsomaan leffaa, mutta kyllä illan päätteeksi vielä yksi krokettikisa vetäistiin.


Kakkujen lisäksi tarjolla oli toki muutakin: feta-oliivimuffineja, pastasalaattia sekä pieniä mustikkamuffineja. Juomana kuohuviiniä, olutta sekä mojitoja ja gin toniceja, sekä alkoholitonta boolia (illan mittaan vaihtelevassa suhteessa itsetehtyä valkoherukka-omenamehua, vichyä, alkoholitonta siideriä sekä Palma-limua). Niin ja kahvia tietysti myös.


Feta-oliivimuffinit (noin 50 kpl)
6 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
suolaa
4 kananmunaa
5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
4 dl juustoraastetta

2 tlk fetakuutioita
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni tlk oliiviviipaleita

Sekoita kaikki ainekset ja lusikoi muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista 200 asteessa reilut 15 minuuttia.


Pastasalaatti (pari ämpärillistä)
2 kg fusilli-pastaa
loraus oliiviöljyä

2 tlk suolakurkkukuutioita
1,2 kg kinkkurouhetta
700 salamisuikaleita
400 g pakastemaissia
2-3 punasipulia
3 punaista paprikaa
5 tlk kermaviiliä
1 kg turkkilaista jogurttia
sitruunamehua
sinappia
pippuria
sokeria
suolaa


Keitä pasta pussillinen kerrallaan. Huuhtele ja lorauta päälle oliiviöljyä klönttiintymisen estämiseksi. Hienonna sipulit ja paprikat. Lisää pastan joukkoon liharouheet ja kasvikset, maissit jäisinä. Sekoita kermaviilistä, jogurtista ja mausteista kastike ja sekoita joukkoon. Anna maustua viileässä.


Mustikkamuffinit (Hesarin ohjeesta suurennettu)

225 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1½ tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
6 dl mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi mustikat. Lusikoi muffinivuokiin ja paista 225 asteessa 10-20 minuuttia vuokien koosta riippuen.

Ei kommentteja: